Spilleregler

Tipduel består af to elementer: Først tip, derefter duel. Du skal altså først tippe på nogle fodboldkampe. Når du har gjort det, bliver du sat op mod en modstander i en duel.

Tip

Du skal afgive tip (1, X, 2) på nogle udvalgte kampe. Bemærk, at du skal afgive dit tip 2-3 dage før den første kamp spilles. Du kan finde den præcise deadline på siden, hvor du afgiver tip. Du kan nå at ændre dine tip helt frem til deadline.

Tippepoint

For hvert tip udregnes et antal tippepoint. Jo færre, der har tippet på et resultat, jo flere point giver det. Man får selvfølgelig kun pointene, hvis man har tippet rigtigt. Den præcise formel er:

tippepoint = 100 x antal gæt i alt/antal gæt på tegnet

Hvad de præcise tippepoint er, kan man se, når deadline for tip er udløbet.

Duel

En duel går ud på, at man bliver sat op mod en modstander, der har tippet på de samme kampe. Vinderen af duellen er den, der har opnået flest tippepoint. Når deadline for tip er udløbet, kan man se, hvad ens modstander har tippet på. Man kan også lave nogle forskellige dueltaktikker for at øge chancen for at man vinder duellen.

Dueltaktikker

Dueltaktik: Dobbeltop

Man kan vælge, at én af kampene i duellen skal give dobbeltpoint. Dobbeltpoint gælder både for dig og din modstander. Bemærk, at man kun kan vælge denne taktik i en kamp, hvor I ikke har tippet på det samme resultat.

Dueltaktik: annuller modstanderens tip

Denne taktik kan kun bruges i de kampe, hvor du har tippet på det samme som din modstander. Når du bruger denne taktik, får din modstander ikke tippepoint for at gætte rigtigt. Til gengæld får hun 100 point uanset udfaldet.

Taktikken kan kun bruges i én kamp per duel.

Turneringer

Duellerne indgår i turneringer. Vinder man en duel får man 3 point til turneringen. Uafgjort giver 1 point, og der er 0 point til taberen.

Der er indtil nu planlagt 3 forskellige turneringer.

Turnering: Euro 2020

Man tipper på kampene ved EM i fodbold. En runde svarer til 2-3 kampdage. Alle spillere deltager i en stor gruppe. Ved hver runde bliver man sat op imod en anden spiller, der har cirka lige så mange point som man selv har (dette kaldes en schweizerturnering).

Turnering: Superliga

Her tippes på kampe i den danske Superliga. Hver runde svarer til en runde i Superligaen.

Der kåres en vinder og turneringen starter forfra for hver 8 runder. Da der er 32 runder i Superligaen, svarer det til 4 turneringer ( eller sæsoner) om året.

I starten vil alle deltage i en stor gruppe. Ved hver runde bliver man sat op imod en anden deltager, der har cirka lige så mange point som man selv har (en såkaldt schweizerturnering). Hvis vi når op over 20 deltagere kan det være turneringsformen bliver lavet om, så man spiller i grupper á 10.

Turnering: Blandede kampe

Denne turnering skal anses som en testturnering – eller træningsturnering om man vil.

Det er her, jeg vil tillade mig at prøve forskellige funktionaliteter af. Så man skal ikke blive overrasket eller frustreret, hvis der opstår fejl eller urimeligheder i disse dueller. Det er kun til testformål. Du er meget velkommen til at deltage i disse turneringer og dueller og dermed hjælpe med at forbedre siden.